+31 615 54 24 41 sharon@madamva.nl

Wat is een Virtueel Assistent of een Virtual Assistent. Het is een beroep wat vanuit de Verenigde Staten ‘overgewaaid’ is naar Nederland. Het is de afgelopen jaren goed in de lift gegaan en het is niet verwonderlijk als jij als ondernemer er nog niet van gehoord heb.

Een Virtueel Assistent (VA afkorting) is een zelfstandig professional (ZPP-er) die vanaf haar werkplek thuis of in een flexibel werkplek ondernemers adviseert en ondersteunt. Zij zorgt voor afhandeling van specifieke taken of het inrichten van bepaalde tools voor terugkerende taken.

Een VA werkt voornamelijk online. Hiervoor gebruikt ze allerlei tools en projectmanagement systemen. Jij als ondernemer kunt dus altijd zien waarmee zij al begonnen is of juist waarmee ze al bijna klaar is. Maar ook kun jij zien wat jij als ondernemer nog moet inleveren bij haar zodat zij haar taak kan uitvoeren. Wat ook heel handig hiervan is, is dat jij als ondernemer er ook (na overleg) nieuwe projecten eraan toe kan voegen. Dit is wel zo praktisch omdat je elkaar niet elke dag op het kantoor ziet. De afspraken die je met elkaar hebt zijn meestal via Skype, mail of telefoon. Natuurlijk ook wel eens face-to-face, maar dit is minimaal.

Door samen te werken met en Virtueel Assistent heb je ook gelijk een sparringspartner in arm genomen. Een VA is namelijk ook een zelfstandig ondernemer en denkt dus heel graag met je mee. Een voordeel van een VA is dat je geen personeelskosten hebt zoals sociale verzekeringen, ziektekosten of verplichte premies. Wat nog een voordeel is van een VA is dat zij zelf zorgt voor alle apparatuur maar ook voor de kennis die nodig is om jou als ondernemer verder te helpen. Een Virtueel Assistent is altijd bezig om zichzelf te blijven ontwikkelen door middel van het volgen van opleidingen en trainingen. Er is een nog een voordeel aan een VA. Ze is flexibel in te huren op basis van een uurtarief, vast pakket of per project.

De meeste tijdrovende en energievretende taken kun je uit laten voeren door een VA. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mailing bezorgen, contentkalender voor social media maken, bijhouden van social media, de lijst is eindeloos. Kijk maar eens naar mijn E-book. Alles wat van een afstand geregeld kan worden kan een Virtueel Assistent voor jou doen.

 

Open chat
Hi 👋
Hoe kan ik je helpen?
Powered by